İsmail Saymaz, bugünkü yazısında ‘11. Erbakan Haftası’ kapsamında Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılmaması hakkındaki iddiayı yazdı. İddiaya göre; Akşener, HDP’nin TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş'un da davetli olduğunu öğrenince katılmama kararı aldı.

İddia: HDP’yi gören Akşener; törene katılmaktan vazgeçti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı programa; İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in babasının cenazesi için Hatay’da olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katılmadı.

İYİ PARTİLİ DİKBAYIR KONUŞMAMA KAYDIYLA KATILDI

Katılımcılar arasında HDP'nin TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş da bulunurken; İYİ Parti’yi temsilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, ‘söz almamak’ şartıyla katıldı. Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz’ın gündeme getirdiği iddiaya göre; Akşener, HDP’lilerle bir arada olmamak ve fotoğraf vermemek için katılmadı.

Bu durumu Saymaz, “İddiaya göre HDP'nin TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş'un da davetli olduğunu ve konuşma yapacağını öğrenen Akşener, yan yana fotoğraf vermemek ve aynı kürsüyü paylaşmamak için katılımını iptal etti. Akşener'i İyi Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır temsil etti. Dikbayır da söz almamak şartıyla katıldı” sözleriyle aktardı.

‘CHP’Yİ RAHATSIZ ETTİ’

Akeşener’in sergilediği bu tutumun CHP’yi rahatsız ettiğini belirten Saymaz; “Bir CHP'li yönetici ‘Erdoğmuş'un yönettiği TBMM'de oturumlara katılmıyorlar mı?’ dedi. İyi Partililere ‘Akşener neden katılmadı?’ diye sordum. Şöyle dediler: ‘Ukrayna - Suriye krizine ilişkin ani bir görüşme çıktı’ sözleriyle konuşulanları aktardı.

‘CUMHUR’ KATILMADI

Geçen yıl Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın temsil ettiği AKP, bir katılımcı göndermedi. Yalnızca Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız hazır bulundu. MHP ve BBP de gelmedi.