CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat’ta esnafın sıkıntılarını dinledi. Restoran işleten bir kadın, artık vatandaşların "En ucuz yemeğin ne?" diye sorduklarını söyledi.

Yozgat'ta restoran işleten kadından Kılıçdaroğlu'na: Vatandaş en ucuz yemeği soruyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat'ta esnaf ziyaretinde bulundu. Restoran işleten bir kadının anlattıkları ise dikkat çekti. Beş yıldır mekanı çalıştırdığını söyleyen kadın, ilk kez bu sene müşterilerin fiyat sorduğunu aktardı.

Pandemi döneminde yaşadığı zorlukları anlatan kadın şu ifadeleri kullandı:

"Onlar öyle, keza esnaflar da öyle. Pandemiden çıktık, kiralarımızı ödemek zorunda kaldık. Ben fırsatçılık yapıp ürünlere zam yapmadım. Aldığımız ürünler müthiş zamlandı ama ben daha zam yapamadım. Çünkü gelen müşteri fiyat soruyor. Beş yıldır burayı çalıştırıyorum, önceden müşteri hiç fiyat sormazdı. Oturur, yemeğini yer giderdi. Pandemiden sonra gelen insanlar gerçekten paraları azaldı ki zamlardan dolayı, fiyat sormaya başladılar. ‘En ucuz yemeğin ne' diyor. Onlar böyle deyince, ‘Lütfen oturup yiyin, ben ikram edeceğim' diyorum. O zaman onların ezildiğini görüyorum ve o da beni çok üzüyor, yaralıyor."

Öte yandan Yozgat programının son durağında Yerköy Belediyesi'ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada "Önümüzdeki hafta kadınlar için açıklamalar yapacağım. Önümüzdeki hafta yapacağım açıklamayı bütün kadınların dinlemesini istiyorum. Özellikle ev kadınları için. İşsizlik var biliyorum. Bu bölgede var, Yozgat’ta var, Türkiye’nin her tarafında var. Bütün bunların yolu, İttifak’ı iktidara getirmekten geçiyor. İttifak’ı iktidara getirmek sizin elinizde. Meraklanmayın, az kaldı. Geliyor gelmekte olan. Hep beraber halkın iktidarını getireceğiz. Çok güzel bir doğanız var, sıcak suyunuz var, ılıcalarınız var. Burayı turizm alanından çıkardılar, hiç meraklanmayın. O kararnameyi değiştireceğiz, burayı yeniden turizm merkezi haline getireceğiz. Göreceksiniz, burada güzel oteller olacak. Burada yüzlerce gencimize iş olanağı sağlanacak." dedi.