Eurolig'e havlu atmış iki güçlü takımımız bize muhteşem bir basketbol gösterisi yaptılar.

Eurolig'e havlu atmış iki güçlü takımımız bize muhteşem bir basketbol gösterisi yaptılar.
Bu sezon bir türlü yenemediği Efes Pilsen karşısında, maça çok iyi konsantre olmuş bir Fenerbahçe Ülker vardı.
İlk çeyrekte kıran kırana bir mücadele olacağı sinyali verilmişti zaten. Her iki takım da çok sert savunma yaparak skorer oyunculara basket şansı tanımadı. Yarı saha adam adama yapılan baskılı savunmadan Devin Smith, Giriçek ve Ömer Onan Efes Pilsen’in şutörleri Thronton, Charles Smith ve Ender’e adeta çemberi göstermediler. Hele üst üste attıkları basketlerle 16-0'lık bir seri yakalayarak skoru 23-7 getirip bu kez kolay teslim olmayız diyorlardı. Her iki coachta elinde bulunan bütün oyuncuları devreye sokarak mücadelenin sert ve tempolu geçmesine olağanüstü katkıda bulundular.
İkinci ve üçüncü çeyrekte hava iyice elektriklendi. Rasim-Kerem Gönlüm, Kaya-Mirsad mücadelesi zaman zaman sertliğinde üstüne çıktı. Kaşlar yarıldı, dirsekler atıldı. Bu arada teknik fauller havada uçuştu. Mehmet Keseratar kontrolü elinde tutabilmek için çok çaba sarfetti.
Birkaç sert davranışın dışında, tam bir basketbol maçı oldu. Son yıllarda izlediğim en güzel maçtı diyebilirim. Kaybetmesine karşın Ergin Ataman, takımı yönetmesi, aldığı kararlar ve yaptığı oyuncu değişiklikleriyle, Tanjeviç’e üstünlük sağladı. Sadece Mario Kasun’dan bir türlü istediği randımanı alamıyor. Bu oyuncu hem pahalı hem de kariyerli bir oyuncu. Ne oluyor, neden oynamıyor acaba? Yoksa müzmin sakat mı? Öyleyse gitti canım dolarlar havaya!
Tanjeviç’e gelince, elinde Avrupa'da hiçbir takımda olmayan uzunların var. Sen onları yanında oturtarak “bindiğin dalı kesiyorsun.” Aldığın maçı uzatmaya götürdün. Yapacağın tek şey vardı. Kerem Tunçeri’nin atacağı tek atışta, Semih ve Oğuz’u sok oyuna, al ribauntu maç bitsin. Uzatmalarda Fenerbahçe Ülker Devin Smith’in etkili oyunuyla- yaptığı iki asisti var ki- maçı kazanmasını bildi.
Play-off’ta oynanacak Fener-Efes eşleşmesini sabırla bekleyeceğim.