Turkcell Süper Ligi'nde nihayet dananın kuyruğu koptu. Geçen 14 hafta süresince yenilgisiz liderlik keyfi yaşayan Galatasaray,....

Turkcell Süper Ligi'nde nihayet dananın kuyruğu koptu. Geçen 14 hafta süresince yenilgisiz liderlik keyfi yaşayan Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında ilk yenilgisini alarak hem namağlup unvanını kaybetti, hem de liderlik koltuğundan oldu.

Bu maça çıkana değin özellikle son dakika golleriyle bir çok haftayı kazasız atlatan sarı-kırmızıhların, cumartesi akşamı Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki en iyi oyuncusunun kaleci Orkun Uşak olduğunu söylersek, takımın nasıl bir oyun ortaya koyduğunu da özetlemiş oluruz.

Özellikle ikinci yarıda yaptığı kritik müdahalelerle takımını yeni bir tarihi hezimetten kurtaran Orkun dışında, diğer Galatasaraylı oyuncuların beklenmedik bir şekilde vasatın altında oynamaları Fenerbahçe'nin zirveye bir adım daha yaklaşmasını sağladı. Kari Hainz Feldkamp'ın sahaya sürdüğü dizilişin de bu yenilgide şüphesiz çok büyük etkisi vardı. Sabri'nin ön liberoda oynatılması ve Ümit Karan ile Hakan Şükür'ün yedek kulübesinde tutulması, Fenerbahçe'nin oyunu istediği gibi yönlendirmesini sağladı.

Alex'in pek görünmediği maçta özellikle Roberto Carlos ve Gökhan Gönül'ün taşıdığı sağlı sollu ataklarla Semih ve Deivid üst üste pozisyonlara girerken, Galatasaray'ın sadece bir kez Nonda ile rakibini yoklaması iki takım arasındaki bariz farkı da anlatıyordu.

VE SİVASSPOR SONUNDA ZİRVEDE
Haftalardır Galatasaray'ın hemen ensesinde duran Sivasspor nihayet tarihinde ilk defa bir haftayı lider kapattı. Sahasında son haftaların formda ekibi Denizlispor ile karşılaşan Yiğidolar, ikinci yarının hemen başında ve sonunda bulduğu iki golle rakibini yenerek Trabzonspor'dan sonra Anadolu'dan yükselen yeni bir değer olma yolunda hızla ilerliyor. Önümüzdeki hafta Ali Sami Yen deplasmanına gidecek olan Sivasspor, bu oyununu sürdürürse Galatasaray ile arasındaki puan farkını açmaması için hiçbir sebep yok.

YİNE BURSA-BEŞİKTAŞ STRESİ
Yıllardır iki takım taraftarları arasında yaşanan anlamsız sorunlar yüzünden Beşiktaş yine bir Bursa deplasmanına seyircisiz gitmek zorunda kaldı. Başkan Yıldırım Demirören'in de cezası nedeniyle tribünden izlediği maçta Beşiktaş, baştan sona üstün oynadı ve 3 puanı herkesin "böyle biter" dediği anda Matias Delgado'nun attığı golle kazandı.

TRABZON'DA ASIL GÜNDEM KONGRE
Trabzonspor, haftalar sonra 3 puanla son dakikada bulduğu golle tanışırken, taraftarlarına da göze hoş gelen bir futbol sundu. Umut Bulut'un oyunun 17. saniyede attığı gol lig tarihinin en erken atılan ikinci golü olarak kayıtlara geçti. Hem Trabzonspor'un, hem de Gazian-tepspor'un karşılıklı birer penaltı kaçırdığı maçın son dakikaları izlemeye değer bir maç oldu. Karşılıklı ataklarla geçen maçta son dakikada da olsa kazanmayı bilen Karadeniz ekibinde şimdi gözler yapılacak olan kongreye çevrilmiş durumda. Eski başkanlardan Sadri Şener'in de aday olduğu kongrede şu anki başkan Nuri Albayrak'ın seçime girmeyeceğini daha önce açıklaması kongreyi daha da ilginç kılıyor.

* * *
HAFTANIN TAKIMLARI: F.Bahçe, Sivasspor
BU hafta da yine bir değil iki takım şeref kürsüsünde. Evinde namağlup lider Galatasaray'ı deviren Fenerbahçe ile Deniz-lispor'u yenerek liderlik koltuğuna oturan Sivasspor haftanın takımları olmayı hak ettiler. Bir taraftan kısıtlı imkânlarla zirvede kalmayı başaran Sivasspor, diğer taraftan hem lig, hem de Avrupa'da hız kesmeyen Fenerbahçe, ligimizin en formda iki ekibi durumunda.

TEKNİK DİREKTÖR: Bülent UYGUN (SİVAS)
HAFTANIN
teknik direktörü kuşkusuz Bülent Uygun. Her geçen hafta lige daha da sıkı sarılan Sivasspor mucizesinin mimarı olan genç teknik adama ilk başlarda fazla şans tanımayanlar şimdilerde Sivasspor'un şampiyonluktaki şansını konuşmaya başladılar. Her ne kadar Bülent Uygun'un sitemkâr bir şekilde "biz şampiyon olmak istemiyoruz" şeklinde demeci olsa da bu yarıştan son haftaya kadar kopmamak için tüm mücadelesini vereceği de ortada.

HAKEM: Fırat Aydınus (F.Bahçe-G.Saray)
FENERBAHÇE-Galatasaray maçındaki yönetimiyle taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Fırat Aydınus tartışmasız haftanın hakemi oldu. Böylesine yüksek gerilimli bir maçta, baştan sona kontrollü bir şekilde maçı yönetmesi hem kendisinin kalitesini ortaya koydu, hem de ona güvenen MHK'yi de olası bir eleştiriden kurtardı. Sıkıntılı bir süreçten geçen hakem camiası adına Fırat Aydınus'un gösterdiği bu mükemmel yönetim, diğer meslektaşları içinde umarız bir çıkış noktası olur.