Nihayet bitiyor... Bugün 2006'nın 364. günü... Yarın 31 Aralık, sabah bayram- akşam yılbaşı! Hayatlarını eğlenceye endeksleyenler için...

Nihayet bitiyor... Bugün 2006'nın 364. günü... Yarın 31 Aralık, sabah bayram- akşam yılbaşı!

Hayatlarını eğlenceye endeksleyenler için "inanılmaz", "süper-ötesi", "harika güzel" bir gün... Sabah namazıyla başlayan "mutlu saatler" gece yarısını aşıp ertesi günün ilk ışıklarına kadar sürecek.

Önceden programlanmış "hadi çok eğlenelim" tarzından uzak duranlar açısından ise aynı günde patlayan bayram+yılbaşı, katmerlenmiş bir çile duvarı olarak yükseliyor:

Şu günü hayırlısıyla bir atlatsak da!..

• • •

Bizim açımızdan 2006 -tıpkı son günü gibi-zor geçen bir yıl oldu.

25 Temmuz ile 2 Ağustos arasında çok büyük kayıplar verdik.

Ölüme yatan gazeteciler arasında öncülüğü Reha Mağden yaptı. 25 Temmuz Salı günü çekip gitti, cehenneme dönen dünyadan. Reha tam düzeliyor gibi olmuştu, kalemini eline aldı. Kenan Evren'in katıldığı televizyon programındaki "gençliği" görünce, kahroldu. Bunu da bir son yazı olarak kaleme aldı. Sonra tıp raporlarına göre kanserden, bize göre ise kahrından öldü.

Reha'yı toprağa verdiğimiz gün Duygu Ase-na ve Halit Çapın veda için sıraya girmişlerdi. Peş peşe Amerikan Hastanesi'ne yatırıldılar. Sonra peş peşe gittiler. Halit Ağabey 30 Tem-muz'da, Duygu 3iTemmuz'da sabaha karşı ayrıldılar aramızdan.

İkisinin arasına bir ölüm daha yerleşmişti: Eski Hürriyet'çi Ergin Tezerdi de 30 Temmuz gecesi hayata veda etti.

Dayanılmaz yılın en zor haftası bitmemişti...

Amerikan Hastanesi'nde Halit Çapın'dan iki kat yukarıdaki odasında hayata veda uykusuna yatan Yılmaz Çetiner, Duygu ve Halit Ağa-bey'in cenaze törenlerinin ardından sessizce kayıp gitti öte tarafa...

Eskişehir ve Bursa'da uzun yıllar Milliyet adına haberler yapan Sema Pamukçu 4o'lı yaşlarının tamamlayamadan kansere yenilerek gittiğinde 28 Ağustos'a gelmiştik.

Eylül ayı "belasız" bitiyor derken, 30 Eylül günü Agop Ayvaz'ın ölüm haberi yayıldı dört bir yana... Ekim ayı karikatür dünyası için pusada bekliyordu. 27 Ekim günü Türkiye karikatür sanatının abide ismi Semih Balcıoğlu'nu yitirdik.

2006'nın yaz dönemi tırpanından önce biçtiği iki büyük usta daha vardı. Şubat'ın 5'inde Cemal Kutay, 21'de ise Celalettin Çetin nokta koymuşlardı, giderek dayanılmaz olan hayata...

Yıl bitiyor derken Azrail bir daha uğradı Bab-ı âli'ye: Aralık ayının 18'inde magazin servislerinin dev imzası Meftun Olgaç öldü.

• • •

Cenaze törenleriyle bitmek bilmedi 2006...

Dünya için de "aman ne güzel geçti" diyebileceğimiz bir yıl olmadı.

Ama daha kötüsü, gelecek için iyi gelişmelerin işaretleri da ortalarda görünmüyor.

En iyisi biten yıla bakarak derin bir nefes almak:

Zor yıl, nihayet geçti!