Okullar gericiler için yol geçen hanı

HABER MERKEZİ

İstanbul Beşiktaş Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi’nde Diyanet tarafından düzenlendiği bildirilen söyleşiye konuşmacı olarak getirilen eski oyuncu ve manken Yaşar Alptekin’in konuşması öğrencilerin tepkisine neden oldu.


Öğretmenlerden habersiz gerçekleştirildiği iddia edilen söyleşide öğrencilere hitap eden Alptekin, “Sigaraya, alkole, kadına para verirsin” ifadesini kullanınca öğrencilerin, “Kadına para vermek’ ne demek?” sorusuyla karşılaştı. Sözlerine, "Genelev kadınına diyorum, ben hep barlarda karıyla kızla falan takılıyordum, o kadar günahın içinden çıkıp namaza geliyordum. Beni acaba kabul etmezler mi diye düşündüm" ifadesiyle açıklık getirmek isteyen Alptekin öğrenciler tarafından ıslıklandı. Salona girebilen öğretmenlerin ise Alptekin’i uyardığı belirtildi.

Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi’nde yaşananlar, okullara davet edilen ve gerici söylemlere imza atan isimleri getirdi. Okullara konuşmacı olarak giden ve söylemleri ile dikkati çeken diğer bazı isimler şunlar oldu:

“Ateist ve deistlerin 2023’te iktidara getirilmesi için de yoğun bir çaba sarf edildiğini” öne süren Emine Şenlikoğlu 2016 yılında, “Adıyaman Kitap Fuarı” kapsamında davetli olarak gittiği kentte Dumlupınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de öğrenci ve öğretmenlere konferans verdi. 2016’da davetli olarak birkaç okulda daha konuşan Şenlikoğlu, 2017 yılında ise bir başka kitap fuarı için bu kez Batman’a gitti. Gerici yazar burada, Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki öğrencilerle bir araya geldi. Buluşmanın görüntüleri, Şenlikoğlu’nun ilginç çıkışlarının ardından okulun internet sitesinden kaldırıldı.

Yeni Akit’te yazılar yazan Ahmet Anapalı, 2016 yılında konuşmacı olduğu okulda, “Dolduruyor tekkeyi diri diri yakıyor. Paralel Yapılanma, diyor ki tarih Paralel Yapılanma ile hukukla başa çıkamazsın. Paralel Yapılanma ile vurarak, kırarak, yakarak, yok ederek mücadele edebilirsin” ifadelerini kullandı.