Evet büyük gün geldi, çattı. 16 Eylül’de erkekler

Evet büyük gün geldi, çattı. 16 Eylül’de erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası Sırbistan Karadağ’da başlayacak. Avrupa’nın basketboldaki en büyük organizasyonunun büyük bir basketbol şöleni içinde geçmesini bekliyorum.

 2001 yılından Avrupa ikinciliği apoletlerini omuzunda taşıyan takımımız turnuva için tüm hazırlıklarını tamamladı ve grup maçlarının yapılacağı Podgorica şehrine yerleşti.

 Birbirinden güçlü 16 takımın mücadele edeceği şampiyona ile ilgili bütün otoriteler kesin bir favorinin olmadığı konusunda görüş birliğine varmış durumdalar.

 Hemen hemen her takımın göstereceği performansa göre şampiyonluk şansı eşit gözüküyor. Aynı şekilde 12 Dev Adam da hazırlık maçlarının sonuna doğru artan formu ile ve gerçek performansını sahaya yansıtabildiği taktirde favoriler arasında gösteriliyor.

 Takımımız Bulgaristan, Hırvatistan ve Litvanya ile beraber B grubunda yer alıyor. Burada hedef, grubu 1.sırada tamamlayarak direkt olarak çeyrek finale yükselme hakkını elde etmek. Bu şekilde Belgrad’ta yapılacak maçlara daha diri ve moralli başlayabiliriz.

 Aksi taktirde 2. veya 3.bitirdiğimizde diğer gruplarla çapraz eşleşme sonunda oynayacağımız maçlarla çeyrek final şansını arayacağız. Gruptaki rakiplerin içerisinde en zorlu rakibimiz Litvanya gözüküyor. 2003’te İsveç’te yapılan Avrupa Şampiyonası’nda zafere ulaşan Litvanya buraya eksik kadrosu ile gelse bile bir ekoldür ve her zaman yenilmesi zor bir rakiptir.

 Diğer rakibimiz Hırvatistan’la daha önce yaptığımız maçları hep son saniyelerde kazandı k. Sırbistan Karadağ da bizim için sorun yaratacak ve iyi oynamadığımız taktirde bizi kolay geçebilecek bir rakip.

 BULGARİSTAN RAHAT GEÇİLMELİ
Bana göre Bulgaristan maçını çok rahat almamız lazım. Zaten oynadığımız hazırlık maçlarında da bu açıkca görüldü. Oyuncularımız biraz işi sıkı tuttuğu taktirde Bulgarlar’ın potayı bile görme şansları kalmıyor. Bulgarlar’ı farklı bir skorla yeneceğimizi tahmin ediyorum.

 Ancak bizim tek rakibimiz yine kendimiz olacağız. Oyunda konstaransyonumuzu kaybettiğ imiz ve savunmada düştüğümüz zaman malesef bu turnuvada hiçbir şansımız kalmaz. Takımımızda NBA’den, Avrupa’nın büyük takımlarından ve Euro Lig tecrübesi olan çok iyi oyuncularımız var. Yapacakları tek şey kendilerine inanmaları ve terlerinin son damlasını da parkeye akıtmaları olacaktır.

 Zaten oraya gelecek diğer oyunculardan hiçbir eksikleri olmadığını bizim gibi onlar da çok iyi biliyorlar. Şimdiye kadar yapılan hazırlı klar ve Tanjeviç’in oyuncu seçimleri eleştirildi. Ancak şimdi her şey geride kaldı ve top 12 dev adamın elinde.

 Sahaya çıkacaklar ve Avrupa’nın en büyüğü olduklarını herkese ispat edecekler. İstanbul’da yarım kalan işi Belgrad’da tamamlayacaklardı r. Bu takım Türkiye’ye gelmiş geçmiş en iyi milli takımdır.

 Bizler inandık, siz de inanın!