Günlerdir medyada Beşiktaş'ın borcu 54 milyon YTL'mi yoksa 104 milyon YTL'mi diye yazılıyor. Yönetim 54 YTL. derk

Günlerdir medyada Beşiktaş'ın borcu 54 milyon YTL'mi yoksa 104 milyon YTL'mi diye yazılıyor. Yönetim 54 YTL. derken, geçtiğimiz günlerde istifa eden Denetleme Kurulu Başkanı Uğur Büyükbalkan ise borcun 104 YTL. olduğunu iddia ediyor. Beşiktaş acaba bu kadar borca nasıl girdi. Stat gelirleri, reklam gelirleri, yayın parası, sponsorluk anlaşmaları vs. uzayıp gidiyor. Gelen bu girdilerden acaba Beşiktaş ‘hep zarar mı’ ediyor?

Bunları araştırıp, düşünürken aklıma yıllarca önce Onursal Başkan Süleyman Seba yönetimlerinin değişmez ismi rahmetli Şevket Belgin ile konuşmamız geldi.

1999 yılında rahmetli Şevket Belgin ile sohbet etmek için Tuzla'daki fabrikasına gitmiştim. Kendisiyle önce fabrikayı gezdik, daha sonra ziyaretine gelen misafirlerine yaptığı gibi sahildeki restoranttan balık söylemiş ve beraber yemek yemiştik.

Sohbet esnasında üç kelimenin ikisi Beşiktaş ile ilgiliydi. Sohbetimiz bitmiş ayrılırken kendisine şaka yoluyla takılırken şunları söylemiştim: 'Şevket amca beni evlatlık alırmısın?' (O dönemin Beşiktaş muhabirlerine bir gün 'çocuklar bana Şevket Bey diye hitap etmeyin. Ben sizin babanız, amcanız yaşındayı m' demiş ve o lafından sonra biz kendisine ''Şevket Amca'' diye hitap etmeye başladık). Dönüp yüzüme şöyle anlamlı bir şekilde baktı ve 'neden' dedi ve ben daha cevap vermeden şunları söyledi: ''Eğer miras için soruyorsan benim bir evladım var. Tüm malımı mülkümü, fabrikaları ona bırakacağım'' dedi. Ben de kendisine hiç bir mirasçısının olmadığı nı hatırlatınca ''Benim bir tek evladım var. Tek varisim O'dur.'' Ben tekrar atıldım ve kim olduğunu sordum ve şöyle bir cevap aldı m ''Benim tek evladım ve varisim Beşiktaş'tı r. Ben öldükten sonra herşeyimi kulübe bırakacağım. Bunu vasiyetime de yazdırdı m'' dedi.

Konuşmamız sırasında o zamanki şoförü ile hemşiresi de yanımızdaydı. Bu kadar mal mülk hakikaten kulübe kaldı mı? Kaldıysa bunun akıbeti ne oldu. Bu vasiyetin ne derece doğru olduğunu merak ettim ve edindiğim bilgi beni hayal kırıklığına uğrattı...

Çünkü rahmetli Şevket Belgin'den rivayete göre kulübe bir tek daire kalmış. Bunu konuda Beşiktaş kulübünden daha detaylı bilen varsa ve beni aydınlatırsa sevinirim. Ölümünden kısa bir süre önce kendi ağzından duydukları m ile son bilgi arasında bazı çelişkiler var. Acaba son günlerinde vasiyeti mi değiştirildi, yoksa kulüp kalanları değerlendiremedi mi? Belki diyeceksiniz ki Şevket Belgin'in mirası ile kulübün borçlarının ne alakası var. En azından ''kalan bu miras'' ile borçların bir kısmı eritilirdi.

Beşiktaş Kulübü'nün tüm kurullarına soruyorum. Miras ile ilgili her hangi bir kayıt var mı? Çünkü Şevket Belgin kadar kulübünü seven, sadece futbolcuları değil kulübün tüm lisanslı sporcularını ayırt etmeden hepsini evladı gibi seven ve gören bir yönetici her zaman gelmez. Tüm hayatını bu kulübe adayan rahmetli ''Şevket Amca'', şuan kulüpte görev yapan ve ileriki yıllarda da hizmet edecek olan yöneticilere örnek olacak bir insandı.

O yüzden bu vasiyetin iyice araştırılması için Beşiktaş yönetimine ve tüm kurullarına büyük görev düşmektedir.