CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından çay fiyatları hakkında açıklamada bulundu. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çayın taban fiyatı için yaptığı açıklamaya 'sadaka zammı' diyen Kılıçddaroğlu, "Üreticinin alın terini yok sayıyor, sadece çay baronlarının dediklerine kulak veriyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi
Kılıçdaroğlu: Çay fiyatı, refah payıyla beraber en az 15 TL olacak

CHP lideri ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından çay fiyatları hakkında paylaşım yaptı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çayın taban fiyatı için yaptığı açıklamaya 'sadaka zammı' diyen Kılıçddaroğlu, "Üreticinin alın terini yok sayıyor, sadece çay baronlarının dediklerine kulak veriyor" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın Rize'de açıkladığı zamla birlikte yaş çay taban fiyatının 11,30 TL olacağını ancak maliyetin daha yüksek olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, Erdoğan için "Sadece çay baronlarının dediklerine kulak veriyor" dedi.

"Bay Kemal sözü veriyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "15 Mayıs’ta göreve gelir gelmez, çay fiyatı refah payıyla beraber en az 15 TL olacak. Ben bu ülkenin çay üreticisini hayat pahalılığı altında ezdirmem, ezdirmeyeceğim. Sözümden de dönmeyeceğim" mesajını paylaştı.