Uzun yıllar, önceliğin kimde olduğu tartışıldı:-Yumurta mı tavuktan çıkar, tavuk mu yumurtadan? En itiraz edilemez yanıtı

Uzun yıllar, önceliğin kimde olduğu tartışıldı:

-Yumurta mı tavuktan çıkar, tavuk mu yumurtadan?

En itiraz edilemez yanıtı horoz verdi:

-Ben öper giderim, gerisine karışmam!

Pastörize yumurta üretimi konusunda kesin verilere ulaşılamıyor. AB Gıda firmasının pastörize yumurta işinden ne kadar ciro elde ettiği merak ediliyor. AK Parti Balıkesir milletvekili Turhan Çömez, bu merakla soruyor:

-Manyas'ta kuş gribinin yaşandığı günlerde, yumurta fiyatları dibe vurduğunda piyasadan kaç milyon yumurta topladınız?

Soru doğrudan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a...

Ancak Kemal Bey'in söz konusu yumurtalardan haberi yok. Çünkü onları Abdullah Unakıtan adındaki oğlunun başında bulunduğu, eşi Aysen, kızları Zeynep ve Fatma'dan müteşekkil AB Gıda firmasının satın aldığı biliniyor.

Bu yüzden pastörize yumurta hakkında kesin rakamlara ulaşamıyoruz.

Ama sıra "politize yumurta"ya gelince iş değişiyor.

Bu konuda kesin rakamlar, sayılar, tarihler anında elde edilebiliyor.

Tarih tam olarak 11 Şubat 2006, yer Mersin Cumhuriyet Meydanı. Başbakan Tayyip Erdoğan doğalgaz töreni için geldiği meydanda halkı selamlıyor. Kalabalığın içinden yaşları 20 ile 25 arasında değişen 9 kişi, Erdoğan'ın gelişini "yumurta atışıyla" selamlıyorlar.

Derhal 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu, kendisine muhalefet edildiğini fark ederek devreye giriyor. Yanına "Devlet Büyüklerine Hakaret" ve de "Kamu Görevlisine, Görevinden Dolayı Hakaret" ilave olarak da "Kamu Görevlisine Görevini Yaptırmamak İçin Direnmek" hakkındaki yasa maddelerini de alarak Mersin 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kapısına koyuyor.

Yumurta atışı yapanlardan Bozan Göçer, Şenol Yalçınkaya, İbrahim Polat, Ramazan Tunç, Mahir Nasırlıoğlu tutuklu, Okay Kınık, İlknur Çelik, Ufuk Kurtulmaz ve Serkan Sağır da tutuksuz yargılanacaklar.

Yumurta atmak suretiyle devletin manevi anlamda "mahfına" sebebiyet vermekten her biri için 13 yıl hapis cezası isteniyor.

Neden?

Çünkü atılan yumurtalar pastörize değil!

Doğrudan politize bir amaçla kullanılmış. Bu nedenle yumurta atımı ile ilgili bütün sayısal veriler anında ortaya çıkabiliyor.

Pastörize yumurta da ise sayı, rakam, ciro, kâr, zarar, vergi, vergi iadesi bilinmiyor.

Gözaltı, tutuklama, mahkeme, hapis cezası falan da yok.

En azından şimdilik...