Koronavirüs salgını nedeniyle kamu hastanelerinde yaşanan malzeme ve ekipman eksikliğinden ötürü eleştirilen Sağlık Bakanlığı’nın iki ay önce 1 milyon 300 bin TL’ye geleneksel ve tamamlayıcı tıp belgeseli yaptırdığı ortaya çıktı

Geleneksel tıp belgeseline 1.3 milyon TL

İSMAİL ARI

Sağlık Bakanlığı’nın 20 Ocak’ta “geleneksel ve tamamlayıcı tıp konulu” belgesel hazırlatmak için 1 milyon 300 bin TL harcadığı ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü, “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Konulu Prodüksiyon Danışmanlık Hizmet Alımı” adı altında ihale yaptı. İhaleyi Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Talha Geredeli’nin MTG Medya isimli şirketi kazandı ve Sağlık Bakanlığı ile şirket arasında 20 Ocak’ta “1 milyon 300 bin TL’lik” sözleşme imzalandı.

HER BÖLÜM İÇİN 100 BİN TL

İhale dosyasında “belgeselin geleneksel ve tamamlayıcı tıp konusunda toplumda farkındalık oluşturmak ve bilgilendirme yapmak için akılda kalıcı, dikkat çekici, görselliği ve senaryosu ile özgün nitelikte” olması gerektiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı'nın 1 milyon 300 bin TL ödediği 13 bölümlük belgeselin her bir bölümü ortalama 100 bin TL’ye mal oldu. Belgesel, 13-20 dakikalık bölümlerden oluşacak.