DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Burhan Kuzu'ya ölmeden önce Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında eleştirilerde bulunduğunu, Kuzu'nun da kendisine "Ah İdris'im sorma” şeklinde cevap verdiğini açıkladı.

DEVA Partili İdris Şahin, Burhan Kuzu'nun 'başkanlık sistemi' itirafını paylaştı

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Cem TV'de Atakan Sönmez ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 4. Dönem Milletvekili Ali Özgündüz'ün birlikte hazırlayıp sundukları "Not Defteri" programına konuk oldu.

Programda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kurucularından Burhan Kuzu’nun ölmeden önce kendisine yaptığı itirafı da açıkladı. Kuzu'ya "Hocam başkanlık sistemi diye tutturdun, bütün yetkileri bir adama teslim ettin. Bu muydu senin istediğin başkanlık sistemi?" dediğini aktaran Şahin, Kuzu'nun ise kendisine cevaben, "Ah İdris'im sorma” dediğini söyledi.

AKP milletvekillerine de seslenen Şahin, geçmiş hatalardan ders çıkartarak başka yanlışlara sebebiyet vermemeleri gerektiğini kaydetti.

SEÇİM KANUNU: CUMHURBAŞKANI'NIN YASAKLARDAN MUAF TUTULMASI ANAYASA'YA AYKIRI

AKP ve MHP’nin ortak hazırladığı Seçim Kanunu'nda yapılması teklif edilen değişiklikle Cumhurbaşkanı'nın seçim yasaklarından muaf tutulmasının Anayasa'ya aykırılık teşkil edip etmeyeceği yönündeki soruya da yanıt veren İdris Şahin, bu maddenin kesinlikle Anayasa'ya aykırı olduğunu ve DEVA Partisi olarak ana muhalefet partisinin değişikliği Anayasa Mahkemesi'ne götürmesi gerektiği yönünde görüş belirttiklerini ve kendilerinin de bu konuda her türlü hukuki desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.