Güvenç Kurtar’ın Bursaspor’la anlaştığı haberini duyar duymaz aklıma ilk önce Yusuf Şimşek ile Denizlispor’da yaşadığı o tatsız olay geldi. Unutanlar için kısa bir hatırlatma yapayım...

Güvenç Kurtar’ın Bursaspor’la anlaştığı haberini duyar duymaz aklıma ilk önce Yusuf Şimşek ile Denizlispor’da yaşadığı o tatsız olay geldi. Unutanlar için kısa bir hatırlatma yapayım. Geçtiğimiz yıl Denizlisporlu futbolcular kulüpten paralarını alamadıkları için idmanları boykot etmişlerdi. Ancak bu sadece tesisler için geçerli olan bir boykottu. Zira Denizlisporlu oyuncular, kaptanları Yusuf Şimşek nezaretinde bir başka yerde antrenmanlarına devam ediyorlardı. Bu durum başkan Ali İpek’in istifa sınırına gelmesine bile sebep olmuştu.

İşte bu süreçte öne çıkan isim Yusuf Şimşek’ti. Takıma hem ağabeylik hem de kaptanlık yapan Yusuf Şimşek, Güvenç Kurtar’ın futbolcular için söylediği “İdman yapmıyorlar” sözüne karşılık, “Tüm takım idmanlarımızı aksatmadan başka bir yerde yapıyoruz. Bunu Güvenç Hoca’da biliyor” diyerek bir anlamda Güvenç Kurtar’ın futbolcularını ateşe atmasının intikamını almıştı.

Bu olayların ardından önce Güvenç Kurtar takımdan ayrıldı, ardından da Yusuf Şimşek. Şimdi bu ikili Bursaspor’un başarısı için çalışacak. Onlar her ne kadar “Bizim aramızda geçmişten gelen bir sorun yok” deseler de, gerçeğin bu olmadığını herkes biliyor. Bir tarafta emeklerini isteyen futbolcularını kadro dışı bırakan Güvenç Kurtar, diğer tarafta ise o futbolcuların liderliğini yapan ve kadro dışı bırakılan Yusuf Şimşek. Varın gerisini siz anlayın!

Unutmadan bir hatırlatma daha yapayım. Bu birleşmenin altında yatan sebep yine alacak mevzusu imiş. Samet Aybaba’nın Bursaspor’dan alması gereken parayı alamadığı için ayrıldığı söyleniyor. Sanırım Bursaspor işvereni Güvenç Kurtar’ın bu tip durumlarda nasıl davrandığını iyi bildiğinden elini çabuk tuttu ve transferi iki saat içinde bitiriverdi. Futbolcusunu satan birisine güvenen Bursaspor yönetimine dikkatli olmayı öneririm!

 

TRANSFER BÖYLE YAPILIR

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin aldığı son karar hakikaten süper bir şey olmuş. 2010 yılından itibaren transfer yapacak olan kulüplerin mali dengeleri dikkate alınarak onay verilecek olan bu sistem sayesinde artık kimse kimseyi kandıramayacak.

Yeni sistemde, hem kulüplerin kasalarına giren ve çıkan paralar kayıt altında olacak hem de FIFA’ya bağlı olan bir bilgisayar bu transferleri denetleyecek. Eğer taraflardan bir tanesi ekonomik olarak bu transfere hazır değilse, FIFA hemen duruma el koyup, transfere engel olacak.

Daha iki gün önce paralarını alamadıkları için Kocelispor’dan kaçan 3 Sırp oyuncuyu düşündüğümüzde bu gelişmenin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Türkiye’den giden dosyaların çokluğu FIFA’yı uzun süredir rahatsız eden konulardan birisiydi. Çareyi böyle bulmuş adamlar!