Belediyeler ruhu olmayan binalara dönüştürüldü
Selçuk Mızraklı. (Fotoğraf: MA)

Haber Merkezi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin tutuklu Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, belediyelerin yandaşlara rant dağıtan müesseselere dönüştürüldüğünü belirterek, “Bizler ruhsuz binalara dönüşmüş belediyelere can vereceğiz. Bunu seçimlerde bir fiske vuruşuyla gerçekleştireceğiz” dedi.

Diyarbakır’da 1991 yılından bu yana hekim olan, kentte Tabip Odası Başkanlığı görevini yürüten Adnan Selçuk Mızraklı, 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri’nde HDP listesinden Diyarbakır 1. sıra milletvekili seçildi. Mızraklı, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise yüzde 62 oy oranıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı olarak seçildi. Yaklaşık 4 ay görevde kalan Mızraklı, İçişleri Bakanlığı tarafından 19 Ağustos 2019’da görevden alınarak yerine kayyum atandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mızraklı, 22 Ekim’de tutuklandı. Devam eden yargılamalarda Mızraklı’ya, 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi. Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mızraklı, kayyum atamalarının yıldönümünde MA’ya konuştu. Seçim süreciyle ilgili konuşan Mızraklı, "Türkiye halklarının değil komşu halklarında geleceğine etkisi olabilecek, 250 milyonu yakından etkileyen bir seçim öncesindeyiz. Bütün muhalif aktörlerin yüksek bir sorumluluk, öngörü ve sağduyu ile bu sürece yaklaşması gerekiyor. Aydınların, sanatçıların, kadın örgütlenmelerinden demokratik kitle örgütlerine kadar bütün çevrelerin katılımı ve siyaseten yeri geldiğinde aktif katkıları ile zenginleştirerek yürütülmesi gerekiyor. Bu tutum korku ve kaygı duvarlarını yıkıp cesaretle, muhalefeti de motive edecektir" diye konuştu.