Yenilenmiş, dünya standartlarının üstündeki Sinan Erdem Arena'da bir hazırlık turnuvası oynadık. Bazı eksikliklerin gözüme çarpması

Yenilenmiş, dünya standartlarının üstündeki Sinan Erdem Arena'da bir hazırlık turnuvası oynadık. Bazı eksikliklerin gözüme çarpması dışında takımımızı hazır gördüm. İlk iki gün İran ve Yeni Zellanda karşısında sıkı bir idman yaptı oyuncularımız. Hedef maç, Sırbistan ile oynayacağımız son gün maçıydı. Ve bu maç bize yeterli bilgileri verecekti, çalışmaların hangi seviyeye geldiği konusunda.
Biz bu şampiyonaya yıllardır hazırlanıyoruz. Başka hiçbir hedef ve yapılanma bizi ilgilendirmedi. Umut ederim ki, hayal kırıklığına uğrayacağımız hiçbir olayla karşılaşmayız. Hazırlık maçı olmasına karşın, Sırbistan karşısında zaman zaman oyunun kilitlendiğini gördüm.
Hücumda çember altına topları bir türlü sağlıklı geçiremedik. Israr da etmedik. Oysa belki de şampiyonanın en güçlü uzun oyuncularına sahibiz. Semih, Oğuz, Ömer, Kerem Gönlüm. Yeterince kullanamadık uzun oyuncularımızı. Böyle olunca, dış adamlara çok iş düştü. Karşılaşmanın ikinci yarısından başlayan sert Sırp savunması karşısında zor şutlar bulduk. Bu da isabet yüzdemizin düşük olmasına neden oldu. Ayakta kalan iki Kerem vardı sadece.
İlk maçta sakatlanan Engin Atsür, uzun süredir tedavisi süren Ender Aslan’dan yoksun oyun kurucu rotasyonu sağlıklı yapılamadığı için, savunmasından çok şey beklediğimiz Sinan Güler’e ikinci bir görev vererek katkı istedik. Ömer Onan da sakatlar kadrosuna eklendi üçüncü çeyrekte. Kasık adalesi çekti ve oyuna devam edemedi. Bunlara henüz hazır olmayan Hidayet Türkoğlu ve İlyasova’yı da eklersek sonucu normal karşılamak gerekir.
Son çeyrekte bir hamle yapalım dedik ama fizik olarak yetersiz kaldık. Bu durumdan faydalanan Sırp takımı oldu. Tempoyu ve savunma sertliğini yoğunlaştırarak farkın kapanmasına izin vermediler. Turnuva boyunca muhteşem bir performans sergileyen genç Savanoviç maçın yıldızı olarak, Dünya Şampiyonası’nın da önemli oyuncularından birisi olacağı sinyalini verdi.
Bu turnuvada organizasyon için yaptığımız provada eksikler göze çarptı. En kısa zamanda bu sorunlar giderilmeli, yoksa başımız çok ağrır.