Bugün ligin kaderini etkileyecek bir büyük derbi oynanacak. MHK'nin maça tayin et

Bugün ligin kaderini etkileyecek bir büyük derbi oynanacak. MHK'nin maça tayin ettiği hakem sezonun fromda isimlerinden birisi olan Cüneyt Çakır...

Gerçekten de Çakır isabetli bir seçim. Ama bu öylesine bir karşılaşma ki Cüneyt'in maçın altından kalkmasıyla, başarısız olması yüzde 50 yüzde 50 bir durum. Sezon içindeki performansıyla bu maçı en çok hak eden isimlerin başında geliyor Cüneyt Çakır...

Stili yumuşak, kişiliği sevecen, oyuncularla diyalogu üst düzeyde. Gergin geçeceği kesin olan mücadelede sakin olmaya çalışacağı kesin. Zaten hakemlik bir davranışlar manzumesidir. Diğer bir ifadeyle zanaat değil, sanattır.

Çakır toplum psikolojisini çok iyi bilen, bir hakem. Eski bir hakem dostum (ismi önemli değil), "3 büyüklerin derbi maçlarını yönetmemiş olan hakem ,ana sütü emmemiş çocuğa benzer" derdi. Cüneyt de hakemliğin ana sütünü bu maçla doya doya içecek. Gerçi daha önce de bir Fenerbahçe-Galatasaray maçı yönetti ama bu maçın havası, önemi çok çok daha büyük. Dünyanın sayılı derililerinden birisi olan bu maçı yönetecek hakem yıllarca emekleyerek geldiği bir noktayı 3-5 düdükle kaybtmek istemez. Cüneyt de bunun bilincinde.

Hakem bir maçta ortalama 400 karar verir. Bunlara çalmadığı düdükler de dahil. Futbol hatalar oyunudur. Çünkü insan faktörü söz konusu... Yani hatalar hakem için de geçerli olacaktır.

Önemli olan hataların etkisinde kalmadan, ezilmeden maçı yönetmesi.

Sonuç olarak Cüneyt Çakır, teknik cezalarda, yani direkt ve endirekt vuruşlarda isabet oranını yüksek tutar, yerinde disiplin cezaları uygularsa bu maçın altından kalkacaktır.

Cüneyt Çakır şunu unutmamalı ki, oyunun ilk anlarında göstereceği ya da göstermediği kartlar maçın kaderini belirleyecektir.