Yerel seçilerin ardından yeğenini belediyenin iştirakı olan şirketin yönetim kurulu başkanı olarak atayan, tepkiler üzerine karardan vazgeçtiğini açıklayan CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Daha netleşmemiş, süreci tamamlanmamış konunun bu kadar kamuoyunun gündemine gelmesini elbette önemsiyorum. Bu konuyla alakalı gereğini yaptığımızı kamuoyunun bilmesini istiyorum" dedi. Bozbey, ayrıca, belediyenin borcuna ilişkin de bilgi verdi.

Kaynak: Haber Merkezi
Yeğenini yönetim kurulu başkanı olarak atamıştı: Mustafa Bozbey'den açıklama
Fotoğraf: İHA

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan bir şirkete yönetim kurulu başkanlığına yeğenini atayan ve tepkiler üzerine karardan vazgeçtiğini açıklayan CHP'li Başkan Mustafa Bozbey, yeni bir açıklama yaptı.

Bursa’da gazetecilerle bir araya gelen Mustafa Bozbey, seçimlerin ardından ilk değerlendirme toplantısını Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin güncel borcu ve son iki gündür tartışılan kararına ilişkin konuşan Bozbey, "Halkımızın hassasiyetlerini anlıyorum. Bunun için daha netleşmemiş, süreci tamamlanmamış konunun bu kadar kamuoyunun gündemine gelmesini elbette önemsiyorum. Bu konuyla alakalı gereğini yaptığımızı kamuoyunun bilmesini istiyorum" dedi.

Konuşmasında liyakatlı ve deneyimli kadrolara değinen Bozbey, "1 Nisan sabahı hemşehrilerimizin takdiri ile gülümseyen Bursa sabahına uyandığımızdan bu yana gelişmeleri sizlerle paylaşmak için biraradayız. Bu vesileyle bizi bu göreve layık gören tüm vatandaşlarıma tekrar tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bozbey, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizdeki ve kentimizdeki değişim ve gelişimden yana gösterilen büyük isteğin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun bilincinde olarak, oy veren ya da vermeyen tüm Bursalıların belediye başkanı olacağımı sizlerin huzurunda tekrarlamak ve söz vermek istiyorum. Kentimizin sorunları için yapıcı çözümler bulurken asla ayrımcılık yapmayacağız. Hizmetlerimizi ortak akılla ve kapsayıcı bir şekilde yapacağız."

"25 MİLYARI AŞTI"

Bozbey, incelemelerin de henüz daha tamamlanmadığının altını çizdi. Başkan Bozbey, “7.1 milyar ile başlayan ve 20 milyar ile devam eden sürecin şu an 25 milyarı aştığını görüyoruz. Borçlar biner biner değil, milyon milyon değil, milyar milyar artıyor. Peki bu para nerede harcandı? Bir karış metro mu yapıldı? Trafik sorunu çözüldü de bu para mı harcandı? Sahillerimiz mi güzelleşti? Büyük ölçekte kentsel dönüşüm yapıldı da oraya mı harcandı? Bursa’nın planlama sorunu mu çözüldü? Nereye gitti bu paralar” dedi.

"BURSA BEDELLERİ ÖDEMEYE MAHKUM EDİLDİ"

Bu parayla nelerin yapılabileceğini de anlatan Başkan Bozbey, “25 milyar TL ile 19 kilometre metro hattı, 110 kilometre hafif raylı sistem, 155 kilometre metrobüs hattı, 2100 adet bin metrekareden kreş, 21 bin adet 60 metrekareden sosyal konut yapılabilirdi. Keşke bu borç, yatırımlar sonucunda olsaydı. O zaman Bursalılar ve bizler bu tabloya daha yapıcı bakabilirdik. Ancak önümüzde belediyeye bağlı şirketlerin ihale ve satın almalarındaki usulsüzlükler ile belediyeye 5 buçuk milyar lira gibi büyük borç yükleyen yeni stat örneği var. Kamuoyunda çok tartışılan T2 hattı var. Eğer metrobüs yapılsaydı şehrin 3 milyar gibi bir avantajı olacaktı. Bunların finansman maliyetlerini de daha konuşmuyoruz. Her geçen gün bunların faiz yükleri üzerine biniyor. Bunun gibi yanlış projelerle Bursa bu bedelleri ödemeye mahkum edildi” diye konuştu.